BAGES

Manresa

En la comarca del Bages, ens hem centrat en l’oferta educativa que ens facilita el Museu Comarcal de Manresa. Les diverses visites i els tallers que proposa el museu tenen una estreta relació amb comprendre l’entorn, tant de la ciutat de Manresa com de la comarca sencera. Les activitats que s’ofereixen s’agrupen en diversos formats: visites guiades al museu, itineraris per la ciutat, tallers didàctics i jocs de rol. En tot moment es plantegen propostes que requereixen la participació i prenen un caire lúdic. Considerem que aquesta característica és molt important, ja que surt dels estereotips què els museus són avorrits i poc interessants. Destacar que les activitats que proposen tenen versions adaptades als diferents nivells de l’ensenyament.

Featured image
Retaule.

Nosaltres destacarem el taller didàctic dels retaules del Barroc, on els alumnes podran muntar la maqueta d’un retaule i aprendran totes les seves característiques: iconografia, estructura, composició, entre d’altres. Considerem que el fet, què els alumnes haguin de construir els seus propis retaules, els oferirà un aprenentatge totalment vivencial i que serà recordat per la seva relació amb la realitat.

Per accedir a més informació, us facilitem el link del museu:

http://www.museudemanresa.cat/presentacio

Art i Escola, és un programa impulsat per diferents centres, fundacions i escoles d’art per tal de promoure l’art a les escoles que hi participen i oferir diverses tècniques per crear els seus projectes. Cada any es treballa un tema en concret, on l’escola té l’assessorament de les persones relacionades amb les entitats pertinents per tal d’afavorir el procés d’aprenentatge.

En aquest projecte a més de la interacció entre el programa i els docents i alumnes, també interactuen les famílies per  tal de crear vincles i enfortir la relació creant una xarxa amb la construcció d’un tapís plàstic on es vol simbolitzar que s’està teixint les relacions.

art art2

Cal esmentar que aquest programa el pot realitzar qualsevol escola de totes les comarques de Catalunya.

Per a més informació, us deixem l’enllaç a continuació:

http://artiescola.cat/?page_id=75  

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s